Cursus tuinieren

Wegwijs in eigen tuin

Regelmatig kom ik mensen tegen die niet zo goed weten hoe ze hun tuin het beste kunnen snoeien en onderhouden. Ze hebben een leuke, bestaande tuin, of een tuin een paar jaar geleden laten aanleggen. Na een paar jaar wordt het tijd voor een goed snoeibeurt. Hoe pak je dat aan? Wanneer kun je het beste snoeien en hoe doe je dat? Hoe zorg je dat vaste planten langer bloeien of misschien wel 2x per jaar in bloei staan?

In deze cursus gaat Green Hil samen met jou je eigen tuin bekijken en geeft tips en trucs met betrekking tot onderhoud en snoeien. Ik vertel veel, doe dingen voor en laat zien wat de beste manier van snoeien is. Samen ontdekken we de mogelijkheden en onmogelijkheden in jouw tuin. Vanzelfsprekend kun je met al je tuinvragen bij Green Hil terecht. Als naslagwerkje krijg je een aantal basis snoeiregels op papier.

Het uiteindelijke doel van deze privécursus is: op een leuke manier wijzer worden over je eigen tuin, zodat je er nog meer van geniet.

Kosten €45,00 per uur inclusief 21% BTW, (maximaal 2 personen).

Basiscursus snoeien

Door vakkundig snoeien nog meer plezier van je tuin hebben ! Bij deze cursus, die in principe 4 dagdelen duurt, leer je de basisbeginselen van het snoeien. 2 dagdelen theorie gaan over het snoeien van klimplanten, van heesters, bomen en rozen. Natuurlijk is er volop ruimte voor het stellen van vragen. In 2 dagdelen praktijk gaan we bij een van de cursisten de tuin in om de theorie in praktijk te brengen. Zien en doen maakt alles duidelijker en de cursus compleet.

Kosten: in overleg en afhankelijk van de groepsgrootte.